Aanbod

Lessen

Hieronder vind je een omschrijving van het lesaanbod van Jus Dance Projects. Bij Jus Dance Projects werken we met lesblokken van zes weken. Ieder blok verschilt het rooster, en kom je een combinatie van onderstaande lessen tegen. Let op: Niet iedere les staat ieder blok op het rooster!

Je hoeft geen ervaring te hebben om in te stromen in één van deze lessen.

Afro Fusion

Afro Fusion is een combinatie tussen traditionele west Afrikaanse dansvormen en diverse westerse stijlen. De Afro Fusion lessen centreren zich voornamelijk op de connectie tussen lichaam en geest. Plezier, lichaamsbeheersing en zorg voor het lichaam staan centraal in deze soms energieke, soms rustgevende lessen.

Barre Workout

DE manier om kennis te maken met ballet techniek en tegelijkertijd te werken aan kracht, flexibiliteit, elegantie en een goede houding. Een veelzijdige les die iedereen op zijn of haar eigen niveau verder kan helpen, Doutzen Kroes zweert erbij! Je werkt tijdens de les met ondersteuning van de barre, die je helpt bij het vinden van je balans. Door leuke, ritmische oefeningen op opzwepende, en soms rustige, muziek verdiep je je in bewegingen uit ballet, yoga en pilates.

Clipdance

Vind je het tv programma Dance Dance Dance ook zo leuk om naar te kijken? Clipdance kun je hiermee vergelijken. We bootsen de leukste en vetste clips na door (een deel van) de choreografie van dat nummer aan te leren. Daardoor beperk je je niet tot één stijl, maar krijg je een combinatie van meerdere dansstijlen, zoals streetdance, showdance en jazz, mee.

Dancehall

Dancehall is een stijl uit Kingston, Jamaica. Een bijzondere cultuur waarin dans dag in dag uit leeft. Energieke en vloeiende bewegingen verbinden elkaar en in deze dansstijl draait het allemaal om plezier en goede muziek.

Feminine

Sexy, sensueel, maar ook stoer en speels. Ontdek je vrouwelijk kant tijdens de feminine lessen bij Jus Dance Projects. Dansstijlen zoals showdance, dancehall, hiphop, vogueing en jazz komen tijdens deze les terug. Zegt dit je niks? Geen probleem, kom het gewoon ervaren tijdens een gratis proefles. Ook mannen zijn van harte welkom!

Hiphop/Urban all levels

Laagdrempelige hiphoplessen voor iedereen. Ervaring is geen vereiste! De focus binnen deze lessen ligt op het onder de knie krijgen van de basis moves van hiphop. Dansers met wat meer ervaring krijgen uitdagendere varianten op de oefeningen voorgelegd.

Hiphop/Urban Intermediate

Hiphoplessen voor dansers die iets meer uitdaging zoeken. Goed te volgen in combinatie met hiphop beginners. Er wordt ervan uit gegaan dat je de basisbewegingen onder de knie hebt. Het tempo van het aanleren van de choreografie ligt iets hoger dan bij hiphop beginners.

Hiphop Lyrical

Hiphop lyrical is een vorm van hiphop waarin de focus ligt op expressie van een verhaal en de daarbij horende emoties en gevoelens. In de choreografie worden bewegingen uit zowel hiphop als moderne dans geïmplementeerd.

House

Deze urban dansstijl is ontstaan in de jaren 80/90 als sociale dans waarbij het draait om vrijheid. Tijdens de lessen werk je aan voetenwerk, leer je bewegingen zoals de “jack” en focus je op vloeiende bewegingen en “grooves” in je bovenlichaam.

Jazz

Bij jazz draait het om mooie, grote en krachtige bewegingen op allerlei stijlen muziek. Met invloeden vanuit moderne dans, maar ook showdance en musicaldans leer je hier veelzijdig dansen! Tijdens de les zullen er allerlei oefeningen gedaan worden ter verbetering van je houding, je conditie en je coördinatie. Dit allemaal natuurlijk op opzwepende of meeslepende muziek, waardoor je niet stil kunt blijven staan!

Jumps & Turns

In cursussen van zes weken leert Marilou je de fijne kneepjes van mooie sprongen en soepele draaien.  Of je nou nog nooit hebt gedanst, of je sprongen wil perfectioneren, wees allen welkom

Modern 

Zoek jij, naast een goede workout, een creatieve manier om je hoofd leeg te maken? Kom dan een langs bij onze moderne danslessen, waar we werken aan balans tussen inspanning en ontspanning van lichaam en geest. Grote, vrije en vloeiende bewegingen staan centraal. Tevens werk je aan flexibiliteit, kracht en bewustwording van lichaam en geest.

Popping

Tijdens deze cursus werken we toe naar een funky choreografie waarin verschillende popping technieken worden verwerk. We werken aan lichaamscontrole en het snel spannen en ontspannen van de spieren, waardoor er “pops” en “hits” ontstaan. Ook leer je over “de Robot” en het toepassen van illussies in dans.

Urban Fit

Trainen zonder dat je het door hebt? Dat doe je met deze dans-workout, waarmee je zowel aan conditie als kracht werkt. De simpele choreografieën tijdens deze les bestaan uit een combinatie van fitness oefeningen en (urban) dansbewegingen. De choreografieën zijn zo ontwikkeld dat er weinig uitleg nodig is en we de muziek lekker aan kunnen laten staan. Iedereen kan met deze les meedoen, je hoeft geen dans- of fitness ervaring te hebben.

Dancecrews

Ducktape

Oprichter Justine heeft vijf jaar geleden dancecrew Ducktape opgericht, and they are still going strong. In 2018 werden ze Nederlands Kampioen hiphop en in 2019 zullen ze voor de tweede keer deelnemen aan het Wereldkampioenschap. Ducktape verzorgt optredens in verschillende stijlen op evenementen. De eerstvolgende audities zijn op 10 sept 2019. Stuur een mailtje naar ducktapecrew@gmail.com voor meer informatie.

Jus Dance Crew

Lijkt het jou leuk om méér met dansen te doen dan alleen maar iedere week naar de les gaan? Zoek jij verbondenheid bij mensen met dezelfde passie? Dan is Jus Dance Crew wat voor jou. Bij Jus Dance Crew zijn ALLE fanatiekelingen welkom. Je hoeft dus geen ervaring te hebben met dansen en je hoeft ook geen auditie te doen. Eens in de zoveel tijd neemt Jus Dance Crew deel aan een event of treden zij op. Je wordt per mail op de hoogte gesteld van aankomende optredens en trainingsdata, en bepaalt dan zelf of je mee wil doen.

 

Bruiloftdansen

Wil jij je gasten verrassen met een spetterende openingsdans, of dansers inhuren voor een optreden? Jus Dance Projects zorgt in beide gevallen voor een onvergetelijke avond. Openingsdansen kunnen uiteenlopen van ballroom, tot latin en hiphop. Een optreden zal verzorgt worden door Dancecrew Ducktape!

Workshops

Op zoek naar een dansgerelateerde workshop voor bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje, studenten-activiteit of verjaardagsfeest? Jus Dance Projects zorgt ervoor dat bij iedereen de voetjes van de floer gaan. Workshops kunnen uiteenlopen van streetdance tot disco dancing tot het bedenken van een eigen verenigingsdans. De mogelijkheden zijn eindeloos.